Zit je op het voortgezet onderwijs of ga je naar het mbo, hbo of de universiteit? Dan zul je regelmatig moeten leren voor tentamens en toetsen. Niet iedereen is altijd even te spreken over de kwaliteit voortgezet onderwijs, MBO en andere onderwijsinstellingen. Gelukkig zet https://stichting-leerkracht.nl/ zich in voor dit soort zaken, zodat de kwaliteit uiteindelijk beter wordt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten, maar tegelijkertijd zul je toch je toetsen moeten halen. Je kunt daarom maar het beste zo goed mogelijk proberen te leren. Maar hoe doe je dat? Heb je moeite met leren, lees dan snel verder.

Stel doelen

Je kunt natuurlijk zomaar iets gaan doen, maar het werkt vaak beter om doelen voor jezelf op te stellen. Bepaal bijvoorbeeld dat je deze week minstens 100 woorden geleerd wilt hebben. Houd dit bij in een planning en verdeel je doel onder in subdoelen. Per dag hoef je dan maar een paar woorden te leren, waardoor het doel haalbaarder wordt.

Leer na het sporten

Leren na het sporten schijnt te werken! Het sporten zorgt ervoor dat je brein actief wordt, waardoor je helderder na kunt denken en de stof beter kunt onthouden. Het kan echter ook zo zijn dat je erg moe bent na het sporten, waardoor er van leren niets meer terecht komt. Sport dus met mate, of ga een flink stuk wandelen voor hetzelfde effect.

Maak een samenvatting

Het maken van een samenvatting is een goede manier om stof uit je hoofd te leren. Ook als er al een samenvatting is, is het goed om deze samenvatting samen te vatten. Door de stof in eigen woorden op te schrijven, slaan je hersenen het beter op. En wist je bovendien dat je ook geld kunt verdienen met het verkopen van zelfgeschreven samenvattingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *