Een koelbox kan verschillende functionaliteiten doen wanneer je op vakantie gaat of langdurig met de auto reist. Om een koelbox langer zijn functionaliteiten te laten behouden kun je hem het beste voor een ventilator zetten. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om hem op de koelste plek of uit de zon te zetten. Hij werkt namelijk vaak op stroom of koelelementen deze zijn energiezuinig en hoge temperaturen wil je dan ook niet hebben.

Tips voor het langer koel houden van voedsel in een koelbox

In de meeste koelboxen is er wel ruimte voor een rooster zodat je pakken of blikjes niet onder de condens zitten. Eventueel zou je zelf ook een rubberen mat op maat kunnen knippen. Dit is de meest efficiënte manier want je hoeft hem ook maar 1 x per week te verversen. Denk je dat de koelbox defect is ? Geen probleem haal de stroom eraf en zet hem op z’n kop. Vervolgens kun je na enkele uren hem weer rechtzetten en gebruiken. Tevens zijn er speciale compressor koelboxen die waterpas gemaakt zijn. Zo heeft de verkoelende werking altijd een optimaal effect. Meestal zijn de kabels te kort voor in een auto. Als oplossing zou je een verlengkabel kunnen kopen zodat hij er niet meer uit schiet. Wanneer je de koelbox thuis al in gebruik neemt is hij zeker koel genoeg wanneer je van huis gaat. Vaak duurt het enkele uren voordat de producten een ideale temperatuur hebben bereikt. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Wat zijn de voordelen?

Een koelbox is compact gemaakt en de meeste modellen beschikken over hendels. Op deze manier kun je ze makkelijk optillen en meenemen waar je ook naar toe wil. Veel mensen nemen het bijvoorbeeld mee naar het strand, maar je kunt hem ook meenemen naar de slaapkamer. Vaak zijn ze laag in de aanschaf waarde waardoor het nog interessanter wordt. Er zijn ook diverse modellen die zowel op de stroom van een auto werken als de reguliere netstroom. Hierdoor kun je ze dus ook gebruiken op bijvoorbeeld een hotelkamer. Wanneer de bar sluit kun je dan nog een goede afterparty houden. Veel mensen nemen deze ook mee naar een camping. Ook wanneer je gaat kamperen wil je koud drinken hebben. Bij veel campings is er geen horeca waardoor je afhankelijk bent van je eigen spullen. Met een koelbox ga je dus goed voorbereid op vakantie.

Waar let je op bij de aanschaf van een koelbox?

Het belangrijkste element van de aanschaf van een koelbox is natuurlijk het formaat. Met de reguliere koelboxen kun je ervoor zorgen dat er voldoende drinken koud ligt. Echter als je met een grote groep bent wil je natuurlijk meer kwijt. Hiervoor zijn dan ook wat grotere koelboxen te verkrijgen. Daarnaast zijn er ook mensen die geen stroom willen gebruiken. Het is dan verstandig om te kiezen voor een koelbox met koelelementen. Deze zijn nog lichter in het gewicht en maken vaak ook minder geluid. Hierdoor kun je optimaal genieten van de rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *