Ben je onlangs verhuisd en heb je inspiratie nodig voor jouw kamer? Dan ben je op de goede plek! Iedereen heeft wel eens zin om zijn kamer een nieuwe, frisse look te geven, om welke reden dan ook. Of je nou net op kamers bent gegaan of je wilt jouw kamer een nieuw leven inblazen: wij geven jou enkele tips voor het inrichten van jouw kamer.

Tip 1: hoofd meubelen eerst, accessoires als tweede

Het allerbelangrijkste bij het inrichten van jouw (slaap)kamer zijn de hoofd meubels. In elke slaapkamer zit er minstens een bed, een kast (of meerdere) en vaak ook nog een bureautafel en een bijpassende stoel. Als je een grote kamer hebt, dan kun je er ook voor kiezen om een bank of een relax stoel te plaatsen voor extra comfort. 

Kijk dus eerst naar de grote lijnen van jouw kamer qua meubels. De hoofd meubelen zullen namelijk de sfeer creëren binnen jouw kamer en aan de hand van deze producten kun je de rest (zoals accessoires) afstemmen. Als je bijvoorbeeld een tweepersoonsbed neemt, denk dan daarna aan zachte, comfortabele bijpassende kussens.

Tip 2: doe inspiratie op over verschillende interieurstijlen

Weet je niet zo goed in wat voor stijl je moet kiezen voor jouw kamer? Doe dan inspiratie op (online of in woonwinkels) over verschillende interieurstijlen. Denk hierbij aan minimalistisch, een Scandinavisch interieur of misschien juist een retro interieur. Denk hierbij aan eigenschappen die je zelf hebt. Zie je jezelf als een stoere persoon die wel houdt van pit en uitdaging? Overweeg dan misschien om jouw kamer volgens de industriële woonstijl in te richten. Natuurlijk ben je ook vrij in het combineren van verschillende interieurstijlen. Het is immers jouw kamer, dus brand er op los!

Tip 3: kies een kleurenpalet dat jou aanspreekt 

Een makkelijk beginpunt bij het inrichten van jouw kamer is door een kleurenpalet te kiezen die jou aanspreekt. Denk hierbij aan je favoriete kleuren of wat voor sfeer je wilt hebben in jouw kamer. De meeste mensen gaan het liefst voor een rustig kleurenpalet, omdat ze graag een relaxte sfeer willen hebben in hun slaapkamer. Denk hierbij aan grijze of aardse tinten, zoals beige of lichtgroen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor wat fellere kleuren te gaan, omdat dat beter bij jouw persoonlijkheid past. 

Bekijk in woon- of bouwwinkels enkele kleurenmonsters (deze zijn te verkrijgen als stukjes papier) en mix en match waar nodig. Zo vind jij eenvoudig jouw kleurenpalet.

Tip 4: koop tweedehandse spullen als je op een budget zit

Een kamer (her)inrichten hoeft niet veel geld te kosten. Als je een beetje krap bij kas zit, dan kun je meubels ook gewoon tweedehands kopen. Dit is voornamelijk fijn voor als je hoofd meubelen wilt aanschaffen, want deze zijn over het algemeen zeer prijzig. Ga naar de lokale tweedehands winkel bij jou in de buurt of bekijk de tweedehands sectie bij grote woon- of bouwmarkten. Bekijk wel goed of de producten nog in goede kwaliteit zijn. Dit is natuurlijk wel een risico bij het kopen van tweedehandse spullen, zeker als je ze online koopt. Wees er dus van bewust dat je een dubbele check doet wanneer je tweedehands koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *