We kunnen allemaal de geruchten wel. “Over een paar jaar ben jij als ICT’er echt niet meer nodig, dan nemen de robots het van je over”. Zo hoor jij misschien wel dagelijks van dit soort quotes. Maar zijn er ook banen die over 50 jaar nog steeds bestaan? Ik denk van wel. Ik zal er een aantal voor je opsommen.

Kinderopvang/Gastouder

Papa’s en mama’s blijven werken en dit betekend dat kinderen nog steeds naar de opvang moeten. Hierdoor zullen er altijd banen vrijkomen bij als gastouder of in de kinderopvang. Robots zullen nooit het werk kunnen overnemen, echter kan het wel een ondersteunende rol gaan bieden denk ik. Wil jij werken in de kinderopvang? Bij Columbus Junior zoeken ze altijd goede mensen. Bekijk hier om te kijken wat ze doen aan kinderopvang in Enschede.

Ziekenhuispersoneel

Je leest veel dat er in de toekomst robots komen te werken in het ziekenhuis. Ik denk ook dat dit heel goed kan, maar wel ter ondersteuning. Ik denk dat het transport (eten/drinken) heel goed gedaan kan worden door robots en dan robots/AI een grote rol kunnen gaan spelen bij het voorspellen van een ziekteverloop. Toch blijven er echte mensen nodig. Ziekenhuispatiënten zijn op het meest kwetsbaar als ze in het ziekenhuis liggen en je kunt dan niet met robots aankomen. Daarnaast moeten operaties worden uitgevoerd, controles worden gedaan en gesprekken worden gevoerd met familie. 

Ik ben trouwens wel erg benieuwd naar jouw mening. Ik heb nu een aantal beroepen genoemd waarvan ik verwacht dat ze er over 50 jaar nog zijn, maar van welke beroepen verwacht jij dat ze er over 50 jaar niet meer zijn? Laat het me weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *