urenregistratie software

Je herkent jezelf hier misschien in: Jij bent iemand die heel erg van werken houdt. Je investeert veel van jezelf in je werk en je vindt het belangrijk om je in je werk te kunnen ontwikkelen. Je ziet werk als een soort verlengde van jezelf en je wil geloven dat je met je inzet de wereld een klein beetje beter kan maken. Je bent een echte workaholic.

Onoverzichtelijk

Maar.. uren bijhouden en je eigen tijd indelen vind je lastig. Je hebt tal van werkzaamheden en soms weet je niet goed waar je mee moet beginnen. Je hoofd is een stuiterbal, je wil zo graag aan de slag dat je met verschillende dingen tegelijkertijd bezig gaat. Dit is natuurlijk niet echt handig. Want achteraf vind je het heel lastig om je gewerkte tijd te verantwoorden. Dat is omdat je geen duidelijke start –en eindtijd aan je activiteiten kunt verbinden. Dit maakt het lastig om je werk op waarde te schatten en op de juiste projecten af te boeken.

Dit geeft stress en is dus niet een optimale manier van werken. Daarbij maakt het voor jezelf en voor je werkgever of je klant moeilijk om te beoordelen hoe je echt gaat in je werk. Terwijl je zo je best doet.

Je eigen productiviteit vergroten

Hoe doe je dat? En waar begin je mee? Wat zijn de handvatten die je kunt grijpen?

Een van de dingen die jou hierbij van hulp kan zijn is een urenregistratie programma. Tegenwoordig zijn er legio gebruiksvriendelijke software personeelsplanning tools die je makkelijk zelf kunt installeren.

Inzicht en overzicht met urenregistratie

Zo’n urenregistratie programma zorgt ervoor dat je heel overzichtelijk kunt zien hoeveel tijd je waarin stopt.

  • Hiermee voorkom je dat er uren tussen wal en schip raken en niet gefactureerd worden;
  • Je kunt betere inschattingen maken omdat je weet hoeveel tijd een klus kost;
  • Je houdt beter je eigen productiviteit in de gaten;
  • Je kunt je werkgever makkelijker overtuigen van jouw geleverde toegevoegde waarde als het aantoonbaar is.

Dus als je je werkleven wilt versimpelen en betere inzichten wilt krijgen in je eigen functioneren, is het gebruik van een urenregistratie programma heel handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *