vacatures emmen

Samenwerken met een recruitmentbureau: nuttig voor elke werkgever

Al sinds het moment dat recruitmentbureaus ontstonden zijn deze bureaus, die meestal werving- en selectiebureaus worden genoemd, buitengewoon nuttig voor met name werkgevers. Als werkgever zijnde kun je immers een samenwerking met een dergelijk bureau aangaan. Dit bureau zal dan trachten jouw vacatures zo goed mogelijk in te vullen. Dit doen ze meestal door kandidaten en sollicitanten te ‘lokken’ of zelfs zelf op te sporen. Vervolgens vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats tussen de recruiter en de sollicitant. Vanuit daar kan de recruiter vervolgens de sollicitant aandragen aan verschillende werkgevers. Zeker in het huidige tijdperk, waarin er meer vacatures per werkzoekende zijn dan ooit tevoren én waarin diverse vacatures Emmen heel lastig in te vullen zijn, is een samenwerking met een samenwerking met een werving- en selectiebureau bijzonder nuttig voor jou als werkgever. Hieronder lees je nog eens waarom.

vacatures emmen

De voordelen van het samenwerking met een goed werving- en selectiebureau

Wanneer je gaat samenwerken met een werving- en selectiebureau, dan kun je daar als werkgever op deze manieren baat bij hebben:

  • Je vergroot de kans op het snel vinden van goed personeel voor je openstaande vacatures.
  • Je hoeft zelf geen of minder reacties op vacatures te beantwoorden.
  • Je hoeft zelf geen of minder kennismakingsgesprekken en/of sollicitatiegesprekken te voeren.
  • Je kunt alle soorten vacatures aan een dergelijk bureau uitbesteden. Zo kan het gaan om fulltime en parttime functies en om uitzendfuncties en functies waarbij de sollicitant een tijdelijk of vast contract krijgt bij jou als werkgever zelf.
  • Je kunt bij een werving- en selectiebureau vaak ook andere diensten afnemen. Denk hierbij aan het uitbesteden van (gedeelten van) de salarisadministratie. Er valt dus op diverse manieren tijdwinst te boeken, zodat je meer tijd overhoudt aan het echte ondernemerswerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *