advocaat

Als medewerker benadeeld door een werkgever? Zet een advocaat arbeidsrecht in

De meeste werknemers en werkgevers raken gelukkig nooit bij heftige arbeidsconflicten betrokken. Over het algemeen weten mensen namelijk op een vreedzame manier met elkaar samen te werken, zelfs al is er natuurlijk soms sprake van meningsverschillen of botsende karakters. Toch is het zo dat elk individu verzeild kan raken bij dergelijke conflicten. In principe kan iedereen dat overkomen, al is het alleen al door het feit dat je door een ander benadeeld kan worden of onrecht aangedaan. Slachtoffers van onrecht zijn hierbij meestal werknemers, terwijl werkgevers bij dit soort kwesties doorgaans de daders zijn. Als er sprake blijkt te zijn van een onwerkbare situatie en dus een gedwongen beëindiging van het contract van de medewerker, dan moet er een oplossing gevonden worden. Vaak blijkt het dan niet te voorkomen dat er een goede advocaat arbeidsrecht – zoals Van der Hoeven Advocatuur – moet worden ingeschakeld door jou als werknemer. In welke situaties dat precies nut heeft lees je hieronder.

Van der Hoeven Advocatuur

In welke situaties heeft het inschakelen van een advocaat arbeidsrecht nut?

Als je voelt dat je je als werknemer onrecht wordt aangedaan door je werkgever, dan is het in de volgende situaties bijzonder nuttig om een goede advocaat arbeidsrecht in te schakelen:

  • Wanneer je op staande voet wordt ontslagen.
  • Wanneer je tijdens je proeftijd wordt ontslagen, terwijl er nog niet eens deugdelijk van je proeftijd is gebruikgemaakt.
  • Als je tijdens een periode van ziekte wordt ontslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *