Door zelf je woning of ruimtes te gaan slopen kun je veel geld besparen. Daarnaast kom je mogelijk in aanmerking voor bepaalde subsidies van de gemeenten. Ook kan je verschillende offertes aanvragen zodat je weet waar je het goedkoopste uit bent. Maak duidelijke prijsafspraken vooraf zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast kun je ook veel tweedehands kopen zodat je goedkoper kunt verbouwen.

Je spullen goed en veilig inpakken

Het is verstandig om zoveel mogelijk dozen te gebruiken voor het verhuizen van je spullen. Meestal kun je deze bij de bouwmarkt kopen of online. Afhankelijk van het formaat kost een doos ongeveer 1-5 euro per stuk. Echter ben je op deze manier er wel zeker van dat je spullen ook heel aankomen. Als je jouw dozen dicht maakt met 3m tape dan ben je er zeker van dat ze niet opengaan. Wanneer je spullen in kratten of tassen plaatst heb je te maken met speling of open ruimtes. Dit zorgt ervoor dat spullen zouden kunnen beschadigen. Daarnaast is die kans nog groter wanneer je over een drempel rijdt of met hoge snelheid naar de nieuwe woning gaat. Met dozen en goede tape komen je spullen veilig en goed aan bij je nieuwe huis.

Tips om het verhuizen nog sneller te laten verlopen

Het verhuizen kan snel en voorspoedig gaan. De meest verhuisbedrijven kunnen je binnen 1-5 dagen helemaal over verhuizen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid spullen en de grootte van het huis. Daarnaast is het ook belangrijk om de parkeerplaats bij beide woningen vrij te houden. Zo kunnen ze snel inpakken en uitladen. Daarnaast is het handig dat je een verhuislift huurt of mee laat brengen door de verhuizers wanneer je op hoogte woont. Alles wat al klaar staat voor de verhuizers scheelt tijd en dit ga je merken in de portemonnee. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *