Om je vermogen goed te besteden kan je ervoor kiezen om te investeren. Je vermogen laten groeien door middel van investeringen is de manier om snel meer geld te verdienen. Waarbij je vermogen de laatste jaren op de bank voor negatieve rente zorgt, is het dus ook mogelijk om het geld te investeren. Een stabiele vorm van investering is vastgoed. De keuze voor vastgoed is daarnaast voor de beginnende investeerder een goede keuze. Hier komt, net als elke andere vorm van investeringen, wel heel veel bij kijken. Als je eenmaal ervaren bent in het investeren in vastgoed is dit prima zelf te realiseren. Zeker het investeren in het opkopen van percelen is een rendabele en relatief veilige investering. Wanneer je voor het eerst gaat investeren kan het prettig zijn om advies te krijgen. Je kunt dan via IGN Vastgoed advies opvragen. IGN Vastgoed is ervaren in het begeleiden van particulieren die graag willen investeren in grond.

Voordelen van het investeren in grond

De grootste voordelen van het investeren in grond is dat het van jou is. Je koopt een stuk grond die daarna op jouw naam staat. Je bent zelf gemachtigd om het stuk te verkopen. Je mag dan ook zelf de hoogte van de verkoopprijs bepalen. Als je een rendabel stuk grond koopt, dan zal je dus binnen een paar jaren een goede investering kunnen doen. Wanneer een bedrijf of gemeente belang heeft bij het stuk grond dat je bezit, zal er zeker een mooi bod mogelijk zijn. Hoe groot de kans is dat jouw stuk grond rendabel is, zal afhankelijk zijn van meerdere factoren. De plek waar het stuk grond zich bevindt is uiteraard een belangrijke factor in de waardebepaling. Het bestemmingsplan van de omliggende stukken grond zal de prijs doen dalen of stijgen. Daarom is goed vooronderzoek voordat je een stuk grond aanschaft wel belangrijk.

Het investeren in grond is dus een relatief veilige investering. Om ervoor te zorgen dat je binnen afzienbare tijd het stuk grond kunt verkopen, zal je vooronderzoek moeten doen of je laten adviseren. Hierdoor voorkom je dat je jarenlang met een stuk grond blijft zitten die maar niet in waarde stijgt. Omdat in Nederland steeds meer gebouwd wordt, is het echter wel makkelijk om een goed stuk grond te vinden. Stukken grond worden tegenwoordig in meerdere percelen opgedeeld, waardoor nu ook particulieren een stuk grond aan kunnen schaffen. Die kleinere percelen zorgen voor een goede doorstroom in het aankopen en verkopen van grond, waarbij dus meer gebouwd wordt omdat de vraag naar woningen alsmaar stijgt. Je kan dus voor aanzienlijke bedragen jouw stuk grond verkopen. Om ervoor te zorgen dat je een rendabel stuk grond koopt kan je advies opvragen. Organisaties als IGN Vastgoed kunnen je hierin voorzien van advies. 

IGN Vastgoed ervaringen

Op de site van IGN Vastgoed kan je ervaringen lezen van particulieren die samen met IGN Vastgoed werken. IGN Vastgoed ervaringen laten zien dat de werkwijze en het resultaat positief uitvallen. De werkwijze van IGN Vastgoed zorgt ervoor dat ervaren investeerders makkelijk hun portfolio uit kunnen breiden. Daarbij heeft IGN Vastgoed ervaring in het begeleiden van beginnende investeerders. Als je voor het eerst gaat investeren dan is het natuurlijk wel zo fijn om van start tot eind prettig begeleid te worden. IGN Vastgoed kan je altijd bijstaan in het aankoopproces voor elke beginnende of ervaren investeerder. Dit kan zeker fijn zijn omdat het veel onzekerheid weg kan nemen. Je hoeft je niet te verdiepen in de projecten en alle regels rondom het opkopen en verkopen van grond. IGN Vastgoed kan het gehele traject voor je regelen.

Het kopen van een stuk grond

Als je een stuk grond wilt kopen zal je je moeten verdiepen in de contractuele inhoud. Eventueel kan je het opstellen van een contract en de administratie daaromheen uitbesteden aan een notaris en makelaar. Dit is echter niet het enige dat belangrijk is wanneer je een stuk grond gaat kopen. Je zal dus ook moeten kijken naar de toekomstige plannen van het stuk grond en alles om de grond heen. Het bekijken van een bestemmingsplan hoort hier ook bij, evenals een eventueel bodemonderzoek. Als je meteen een rendabel stuk grond wilt kopen dan kun je ook contact opnemen met IGN Vastgoed. Het voordeel van een bedrijf zoals IGN Vastgoed is dat zij al het onderzoek al voor je hebben gedaan. Zij hebben projecten klaarliggen die op langere termijn zeer rendabel kunnen zijn. 

Grond kopen via IGN Vastgoed

Wanneer je met IGN Vastgoed in zee wilt gaan zullen ze je stap voor stap informeren. IGN Vastgoed ervaringen zijn zeer positief. Men geeft aan goed geïnformeerd te zijn. Verder zie je tussen de IGN Vastgoed ervaringen dat de projecten daadwerkelijk geld opleveren. Geen projecten die maar eindeloos voorduren. Je investeert dus in grond die perspectief heeft. 

Als je contact opneemt zal eerst algemene informatie besproken worden. Wanneer de kosten, risico's en de voordelen van het investeren in grond duidelijk zijn, kan een afspraak worden gemaakt. Een buitendienstmedewerker zal een afspraak met je maken en de tijd nemen om alle informatie met je door te nemen. Je krijgt altijd de tijd om alle informatie door te lezen. Tijdens het gesprek en na het gesprek is genoeg ruimte om vragen en aanvullingen te bespreken. Wanneer je akkoord gaat met een aankoop van een stuk grond zullen contracten toegestuurd worden. Je kan de koopcontracten bespreken en krijgt alle ruimte om vragen te stellen. De koopcontracten krijg je daarna toegestuurd die je kan ondertekenen. Als de contracten vervolgens naar de notaris gaan, wordt een concept akte opgesteld. Als je aan de betalingen van de nota van afrekening hebt voldaan en de concept akte akkoord is, kan de overdracht plaatsvinden. Het voordeel van grond kopen via IGN Vastgoed is dat je in dit gehele proces wordt begeleid. 

Grond kopen is een investering voor de lange termijn. Het kopen en verkopen van een stuk grond kan zeker rendabel zijn. Het is een mooie manier om je vermogen te laten groeien. Kijk zeker bij een IGN Vastgoed ervaring als je begeleid wilt worden in de aankoop van een stuk grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *