Net zoals elke andere verzekering, is een motorverzekering een product op maat, wat natuurlijk begint bij de aankoop van een motor. Allereerst moet de motor op jouw naam worden gezet. Wanneer de motor is gekocht bij een particulier dan moet je het overschrijven zelf regelenen, via een dealer kan de dealer het vaak eenvoudig voor je doen. Wanneer je een motor hebt gekocht of rijdt dien je wegenbelasting te betalen en tevens een motorverzekering af te sluiten. Wanneer deze twee zaken niet in orde zijn dan mag je in Nederland niet de weg op. Bij het kiezen van een verzekering is het handig om verschillende aanbieders te vergelijken in premie, en welke schade zij eigenlijk dekken. Zo kun je uiteindelijk kiezen voor de motorverzekering die het beste bij jou past. Via combimotors.nl kun je gemakkelijk verschillende aanbieders vergelijken. Aan de hand van je kenteken, schadevrije jaren en dagwaarde van de motor kunnen zij tot wel 140 verschillende verzekeringsmogelijkheden met bijbehorende voorwaarden vergelijken om je zo aan de beste verzekering te helpen.

Verzekeringen vergelijken

Wanneer je begint met het vergelijken van verschillende verzekeringen kun je het beste voor jezelf bepalen wat voor schadedekking je wilt. Zo kun je kiezen voor alleen een WA verzekering, ofwel een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij met je motor bij andere aanricht. De variant die hierna komt is de WA+ verzekering, hierbij ben je ook verzekerd voor schade die ontstaan is bij storm, brand en diefstal. Aan de andere kant kan je ook voor een All Risk verzekering gaan, dit dekt de meeste schade. Ook de schade die je zelf aan de motor veroorzaakt. Bij een All risk + verzekering kun je gedurende drie jaar de aankoopwaarde terugkrijgen van je motor bij het indienen van een schadeclaim. 

Nadat je hebt gefilterd op de gewenste schadedekking, kun je naar de premie gaan kijken. Voor premies geldt; hoe hoger de premie, hoe lager het eigen risico. Dit is voor iedereen een persoonlijke afweging. 

Het is ook mogelijk om een zakelijke motorverzekering af te sluiten voor bedrijfs motoren. De kosten zullen een stuk lager uitvallen omdat je geen BTW hoeft te betalen en de premie lager is. Een zakelijke verzekering afsluiten voor je motor(s) kan al vanaf een eenmanszaak. 

Unigarant verzekeringen

Een voorbeeld van verzekering aanbieder die je via combimotors.nl kunt afsluiten is Unigarant. Een Unigarant motorverzekering heeft een no-claim korting tot wel 80%, geen alarmverplichting, en vanaf een WA+ verzekering is tot €1.000,- euro aan helm en kleding verzekerd, evenals €500,- euro aan accessoires. Tevens valt een Unigarant verzekering onder de ANWB, wat ook voordelen met zich mee brengt. Bijvoorbeeld dat je het ANWB service pakket terugvindt in de motor verzekeringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *