Er kunnen vele redenen zijn waarom senioren om door te werken na pensioen . Sommigen hebben misschien het geld nodig, anderen genieten misschien van hun werk en willen het blijven doen, en weer anderen vinden misschien dat ze eigenlijk niet weten wat ze anders met zichzelf moeten doen nu ze niet meer werken. Hier zijn een paar meer specifieke redenen:

1) Veel senioren genieten van hun werk en willen het blijven doen.

Voor veel senioren heeft hun werk hen het grootste deel van hun leven nauw bepaald. Ze weten wie ze zijn omdat ze weten wat ze doen, en omgekeerd. Met pensioen gaan brengt vaak met zich mee dat je die identiteit verliest; of liever, dat je die identiteit verandert in iets dat niet langer betaald werk omvat. Sommigen kunnenvinden dat ze echt worstelen met het verlies van hun identiteit, en kiezen er dus voor door te werken, zodat ze tenminste op een of andere manier met hun werkleven verbonden kunnen blijven.

2) Anderen kunnen het geld nodig hebben.

Veel senioren verdienen na hun pensionering geen inkomen meer, maar merken dat ze nog steeds financiële verplichtingen hebben (zoals hypotheken). Ze kunnen het zich niet veroorloven om gewoon de hele dag thuis te zitten en niets te doen, dus kunnen ze ervoor kiezen een deeltijdbaan te zoeken om hun kosten te helpen dekken.

3) Het kan moeilijk zijn voor senioren om zich aan het niet werken aan te passen.

Sommige senioren hebben gewerkt sinds ze tieners waren, en plotseling al die vrije tijd hebben is een enorme aanpassing. Ze kunnen zich vervelen of voelen zich verloren zonder werk om te doen. Voor sommigen kan werken, zelfs een deeltijdbaan, die overgang helpen verlichten en hen een gevoel van doel geven.

Wat de reden ook is, het is duidelijk dat veel senioren om verschillende redenen ook na hun pensionering blijven werken. Het kan een geweldige manier zijn om geestelijk en lichamelijk actief te blijven, wat extra geld te verdienen. Benieuwd hoe je als senior kunt werken of ben je een werkgever die op zoek is naar senioren? Neem dan even een kijkje op actief65plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *