Veel bedrijven betalen veel te veel geld voor hun wagenpark, helemaal als sprake is van auto’s die stilstaan omdat er nog een langlopend leasecontract is en het personeelsbestand gekrompen is. Te lang lopende contracten en een gebrek aan flexibiliteit zijn er debet aan dat bedrijven vaak onnodig veel geld betalen, en dat soms jarenlang. Heb jij een stevig wagenpark, dan doe je er goed aan het beheer van het wagenpark in handen te leggen van wagenparkbeheer. 

Medewerkers krijgen te snel een leaseauto

Vaak krijgen nieuwe personeelsleden al in de proeftijd een leaseauto. Soms doorstaan ze echter die proeftijd niet eens en komt de organisatie vervolgens tot de conclusie dat een extra personeelslid toch niet nodig is. Het is een voorbeeld uit de praktijk van een bedrijf dat dus zomaar een auto over heeft, vaak een auto ook met een leasecontract van enkele jaren. Dat betekent dus dat je als bedrijf elke maand geld betaalt voor een auto die stilstaat. Goed wagenparkbeheer met voorkomen dat dergelijke situaties zich nog voordoen. Door de ervaring van een wagenparkbeheerder en het netwerk dat ze hebben, kunnen zij deze zaken voorkomen en komen ze met veel betere en vooral flexibele leasecontracten. Tel maar uit hoeveel geld op die manier al bespaard kan worden. Om deze reden is het dus goed om te investeren in wagenparkbeheer. Dat verdient zich namelijk altijd terug. 

Het beste advies over alles wat met het wagenpark te maken heeft

Goed wagenparkbeheer betekent ook dat jij als ondernemer steeds het beste advies krijgt over alles wat met het wagenpark te maken heeft. Dat kan bijvoorbeeld gaan om de keuze voor benzine of diesel of om de voor- en nadelen van het tijdelijk huren van een auto ten opzichte van meteen een auto leasen. De wagenparkbeheerder kan voor jou onderzoeken of elektrisch rijden eventueel een interessante optie is en in essentie zal de beheerder er alles aan doen om de totale kosten voor het wagenpark naar beneden te brengen. 

Bespaar niet alleen kosten, maar ook veel tijd

Om die reden zal wagenparkbeheer jouw medewerkers ongetwijfeld ook wijzen op manieren om zuiniger met brandstof om te gaan. Het nieuwe rijden is daar een mooi voorbeeld van. Voordeel van dit nieuwe rijden is bovendien dat het goed is voor het milieu. En zo zijn er meer manieren om als onderneming zuiniger met de auto en met de brandstof om te gaan. Voor jou als ondernemer geldt nog dat behalve dat je kosten gaat besparen door wagenparkbeheer, je ook geen tijd meer kwijt bent met zaken die het wagenpark betreffen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *