In een wereld waar we steeds meer met elkaar verbonden zijn, is het handig om verschillende soorten talen te beheersen. Maar als je weet hoe je teksten in andere talen kunt omzetten, met welke hulpmiddelen dan ook, kom je ook al een heel eind. Zeker als je een eigen bedrijf hebt en de internationale markt op wilt. En als je dat niet weet, ook geen ramp, daarvoor bestaan er vertaalbureaus. Maar wat doet een vertaalbureau zoals Language Lab nu eigenlijk allemaal?  Lees het hier.

Vertalen

De eerste voor de hand liggende service die een vertaalbureau aanbiedt is het vertalen van teksten. Een taal goed kunnen omzetten is niet een kwestie van de tekst even door Google Translate gooien. Een tekst goed vertalen, zodat de boodschap nog steeds overkomt en de tekst de regels van die betreffende taal volgt, is mensenwerk. Vakmanschap. Het vertalen van een tekst valt of staat met de vertaler. Zorg er daarom voor, wanneer je bedrijfsgerelateerde teksten wilt laten vertalen, dat je dat door een professioneel vertaalbureau laat doen.

Copywriting

Language Lab houdt zich ook bezig met copywriting. Copywriting is geen vertalen, maar het schrijven van teksten. Bij copywriting moet de copywriting zich verdiepen in de materie van de klant en de tekst om zo tot een goed leesbare en heldere anderstalige tekst te kunnen komen, die de boodschap moeiteloos overbrengt. Een voorbeeld van copywriting is laten schrijven van promotiemateriaal in een andere taal, vaak is dat Engels.

Tekstcorrectie en tekstredactie

Stel: je hebt zelf een poging gedaan om je website of een tekst voor een webpagina te vertalen, maar je wilt dat iemand met een professioneel oog er nog een keertje naar kijkt, ook dan zit je bij een vertaalbureau als Language Lab goed. Hun redacteurs lopen de tekst nog een keertje goed voor je na, en voorzien je tekst van op- en aanmerkingen, zodat je straks een goede en heldere vertaalde tekst op je website hebt staan.

Meer informatie over Language Lab en wat ze allemaal voor je kunnen betekenen, neem dan gerust een kijkje op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *