Het wordt tegenwoordig steeds lastiger om een goed cadeau te vinden voor iedereen. Alles wordt duurder, het lijkt alsof mensen ook steeds veeleisender worden. Tien jaar geleden waren kinderen tevreden met een leuke taart, nu moeten ze een telefoon, een tablet of een laptop anders zijn ze verre van tevreden, herkenbaar? En wat geef je cadeau aan je partner? Je (schoon)ouders, je vrienden en vriendinnen, die ene docent die je toch wilt bedanken. Cadeaus hoeven niet alleen voor verjaardagen, het kan ook als welkom of als afscheid, maar soms ken je de persoon ook helemaal niet goed genoeg, wat zijn dan een aantal neutrale, gangbare cadeaus?

Kleine cadeaus

Niet iedereen heeft hetzelfde budget voor cadeaus, nu ligt het er vaak ook aan voor wie het cadeau is. Als die persoon best wel dichtbij je staat ben je al gauw geneigd om wat meer uit te geven. Als je hen bijna niet kent dan geef je niet gauw een duur cadeau, dat voelt dan toch niet helemaal op zijn plaats ofzo. Een aantal kleine cadeaus waar de meeste mensen wel blij van kunnen worden zijn bijvoorbeeld: chocolade, geef ze een doosje Merci of Milka, een boek of magazine kan bij vele mensen ook veel goeds doen. Boeken kunnen soms al wat duurder zijn, maar kies dan gewoon eentje uit van een redelijke prijs die voor jou gangbaar is.

Waardevollere of niet fysieke cadeaus

Als je net wat hoger zit in je budget kun je gaan voor bijvoorbeeld: vinyl platen, die komen langzaam aan weer terug, maar ook een uitje met z’n tweeën kan soms leuk zijn. Houdt die persoon van achtbanen? neem ze mee naar een pretpark, of neem ze mee een dagje zwemmen, misschien een dagje shoppen waar je een cadeau voor ze koopt. Misschien sparen ze wel iets waar ze nog lang niet alles van hebben en kan je aan die collectie iets toevoegen, kijk wat voor zowel jou goed voelt als iets wat bij hen goed zal vallen.

Volwassenen cadeaus

Om heel eerlijk te zijn, het is vaak lastiger om voor volwassenen een cadeau te vinden waar ze ook oprecht blij mee zijn en waar ze dus ook oprecht iets mee kunnen. Vaak ga je bij volwassenen naar de duurdere fysieke dagelijkse gebruik dingen.

Je bent voor volwassenen aan het kijken naar een cadeau, zo kun je ook gaan voor een heerlijke fles alcohol, de meesten drinken wel en het hoeft ook helemaal niet heel duur te zijn. Je hebt ook nog creatieve dingen om hiermee te doen, zo heb je champagne met eigen logo, je hebt pakketten met dingen om te proeven, je kunt er ook een drankspel bij geven, dat ligt heel erg aan de persoon waar je het aan geeft. Houdt die van dat soort dingen of niet? Als ze sowieso niet kunnen, mogen of willen drinken zou ik dit niet aanraden, ga dan toch maar voor een parfum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *