Ben je op zoek naar een master in een economische richting, voornamelijk financiën? Ben je goed met getallen en ben je bereid om jouw steentje bij te dragen aan verschillende organisaties? Overweeg dan om de master finance en control te volgen. Zodra je deze afleiding heb afgerond weet jij hoe cijfers de beslissingen van bedrijven zullen beïnvloeden en je zal hen hierbij steunen in dit proces. Nieuwsgierig geraakt over de opleiding? Lees dan snel verder.

De studie master finance en control in het kort

De master finance en control geeft jou de mogelijkheid om nog dieper in te gaan op jouw (al bestaande) kennis van finance en accounting. Het wordt dus wel vaak geadviseerd (en overal gesteld als een vereist) dat je vooraf een cursus accountancy hebt voltooid. Naast dat je nog dieper ingaat op jouw financiële kennis, krijg je ook inzichten in een bedrijfsstrategie, operations, recht, data en technologie, zodat jij het bedrijf kan ondersteunen in deze processen. 

In andere woorden: deze master is perfect voor iemand die op masterniveau zijn of haar kennis wilt ontwikkelen op dit vakgebied (dit geldt voor een hoogopgeleide professional op financieel gebied of iemand die zojuist een gerelateerde bachelors heeft afgerond). 

Wat houdt het programma van de master finance en control precies in?

De masterstudie finance en control komt over het algemeen erg overeen met verschillende instituten die deze opleiding aanbieden. Vele van deze hogescholen of universiteiten gaan eerst diep in op de kern van finance en control en bouwt vervolgens hier op door jou meer te leren over bestuurlijke informatieverzorging, financiering, financieel recht en financial accounting. Daarnaast krijg je ook vakken aangeboden die dieper zullen ingaan op het managerial control. Denk hierbij aan vakken die gaan over management control, risk management, en governance en compliance. 

De masterstudie finance en control in deeltijd

Vele finance en control masters zijn ook nog eens ‘executive’ van aard. Dit houdt in dat deze opleidingen ook gericht zullen zijn op beroepspraktijk. Dit is zodat jij de kennis die jij leert tijdens je studie gemakkelijk kan toepassen. Vele kiezen er dus voor om deze master deeltijd te doen in combinatie met hun baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je soms alsnog deelnemen aan de opleiding. Dit hangt natuurlijk wel af bij welke instituut je deze opleiding zal volgen. In dit soort gevallen loop je vaak stage om specifieke competenties te ontwikkelen. Vraag voor specifieke informatie over het stage lopen aan de instituut.

Als je ervoor kiest om een master te volgen in deeltijd, dan zal je met een aantal zaken rekening moet houden. Als allereerste moet je gaan kijken naar het kostenplaatje en hoe je de studie wil gaan financieren. Bovendien moet je ook goed gaan overwegen of het verstandig is om een opleiding te combineren met je huidige baan. 

Zal je er genoeg tijd voor hebben? Is jouw werkgever bereid om de gehele studie (of een deel) te financieren en zullen zij rekening ermee houden dat je ook deeltijds studeert naast fulltime werken? Bespreek dit soort zaken goed met jouw werkbaas voordat je beslist om deze studie te volgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *