Bent u ontslagen door uw werkgever? Dan kan het zijn dat hij of zij u een outplacement traject aanbiedt. Dit is niet verplicht, maar veel werkgevers doen dit wel. Tijdens zo’n traject krijgt u begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan of het eventueel starten als zelfstandig ondernemer. Maar hoe werkt zo’n traject eigenlijk precies? Wij leggen het u uit!

Wanneer krijgt u outplacement aangeboden?

De reden voor het aanbieden van outplacement is ontslag of dreigend ontslag. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat uw werkgever niet meer met u wilt werken, maar ook door reorganisatie binnen het bedrijf waar u werkt. Het is dus niet verplicht om het traject aan te bieden, maar het aanbieden van outplacement kan zowel voor werkgever als werknemer voordelig zijn. Zo laat een werkgever zien dat hij of zij zich aan de richtlijnen van goed werkgeverschap houdt, terwijl het voor u als werknemer gemakkelijker wordt om een nieuwe baan te vinden.

In de ontbindingsovereenkomst in uw contract kunt u zien of u wel of geen recht op een outplacement traject heeft bij ontslag. Daarnaast kunt u hier vinden tot welk bedrag het traject vergoed wordt. Het traject is over het algemeen namelijk vrij duur, en wordt niet altijd volledig vergoed. Sommige werkgevers vergoeden een bepaald bedrag of een bepaald percentage van uw salaris voordat u ontslagen werd.

outplacement traject

Wat houdt het traject in?

Maar wat gaat u an precies doen tijdens zo’n outplacement traject? Ieder bureau werkt met verschillende manieren van outplacement, maar over het algemeen bestaat een traject uit verschillende fases.

In eerste instantie richt u zich op het verwerken van het ontslag, Het is natuurlijk niet niks om ontslagen te worden, zeker wanneer u al heel lang bij hetzelfde bedrijf werkte en hier veel waarde aan hechtte. Voordat u op zoek gaat naar een nieuwe baan, is het daarom belangrijk om het ontslag goed te verwerken. Hierdoor staat u vervolgens namelijk makkelijker open voor nieuwe kansen.

Daarna zult u gaan kijken naar uw kwaliteiten en eigenschappen. Het kan zijn dat het een enorme tijd geleden is dat u uw kwaliteiten en eigenschappen op een rij moest zetten voor een baan. Daarom is het belangrijk om eens goed, samen met een professionele begeleider, te kijken naar wat uw persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en doelen zijn.

Weet u waar u goed in bent en wat u zoekt in een baan? Dan is het tijd voor de daadwerkelijke sollicitatietraining. Tijdens dit gedeelte van het traject krijgt u training voor de verschillende componenten van een sollicitatie, bijvoorbeeld voor het schrijven van een brief, opstellen van een cv en het voeren van een sollicitatiegesprek. Heeft u deze fase afgerond? Dan is het tijd om daadwerkelijk te gaan solliciteren. U dient zelf op zoek te gaan naar werk, maar wordt bij de meeste outplacementbureaus wel begeleid in dit proces.

Bent u op zoek naar een outplacementbureau of wilt u meer weten over hoe het traject in zijn werk gaat? Kijk dan eens op https://all4people.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *