De MIT-subsidie komt voor jou als geroepen wanneer je mkb’er bent en daarnaast bezig bent met innoveren en ontwikkelingen. Heb je twijfels over de haalbaarheid op zowel technisch als financieel vlak van uw innovatie en ontwikkelingsprojecten en heb je behoefte aan een onderzoek om dit vast te stellen? Dan is de MIT-subsidie er speciaal voor jou. MIT staat voor Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren. 

MIT regeling

De MIT regeling staat dus volledig in het kader van innoveren en technologische ontwikkelingen en vernieuwingen. Zo dient de subsidie dan ook als een extra steuntje voor ondernemingen die werken aan dit soort nieuwe technologische ontwikkelingen. Of er nou op individueel niveau, of in een samenwerkingsverband aan nieuwe producten, diensten of processen wordt gewerkt, de MIT subsidie is er voor jou. Het biedt tegelijkertijd een kans om binnen de huidige markt waarin je opereert de unieke kansen te zien om jouw product of dienstverlening te versterken en dus een betere positie te krijgen.

 De MIT-regeling kent twee verschillende onderdelen. De eerste is de MIT haalbaarheid. Deze is bestemd voor mkb’ers die de economische en technische risico’s én mogelijkheden van een innovatietraject willen achterhalen. Hiervoor wordt dan de MIT haalbaarheidsstudie ingezet. 

Het tweede onderdeel is de MIT R&D-samenwerking. Dit onderdeel is bestemd, zoals het woord al zegt, voor een samenwerkingsproject op het gebied van industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. De samenwerking bestaat uit ten minste twee mkb’ers die opereren in dit gebied.

Wie komt er in aanmerking voor de MIT regeling?

Vraag je je nu af wie er dan in aanmerking komt voor de MIT-subsidie? Lees dan vooral door. Projecten dienen namelijk te voldoen aan een aantal voorwaarden. Ze moeten niet alleen een bijdrage leveren op regionaal vlak, maar ook bijdragen aan het zoeken van een oplossing voor een maatschappelijk probleem. Projecten zullen daarom aan moeten sluiten op minstens een van de maatschappelijke Kennis- en Innovatieplannen op gebied van:

Duurzaamheid en Energie; Gezondheid en Zorg; Veiligheid; Landbouw, Water en Voedsel; Maatschappelijk Verdienvermogen; en verschillende Sleuteltechnologieën. 

Onder deze Sleuteltechnologieën vallen weer de volgende onderwerpen: Chemical Technologies, Digital Technologies, Engineering and Fabrication Technologies, Photonics and Light Technologies, Advanced Materials, Quantum Technologies, Life Science Technologies en Nanotechnologies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *