Linkbuilding wordt gebruikt om een hogere positie in de zoekmachine te halen. Een online marketing bureau gaat dan vaak op zoek naar links met een hoge waarde die naar jouw website gaan verwijzen. Dit kan ook zijn door middele van het schrijven van een blog. Er wordt dan op bepaalde zoekwoorden een link naar jouw website gezet. Links die in een informatief artikel voorkomen hebben vaak een hogere waarde als die op een linkpartners website. Zoekmachines zoals Google of Bing zien deze links als aanbeveling naar jouw website. Doordat andere websites naar jouw website een aanbeveling schrijven kun jij hoger in de zoekmachine komen te staan. Wanneer je hoger in de zoekmachine staat kun je ook meer klanten bereiken. Uiteindelijk is linkbuilding net als marketing een techniek om zoveel mogelijk verkopen te realiseren.

Wie kan je helpen bij linkbuilding?

Je kunt Linkbuilding hulp krijgen bij een marketingbureau. Zij beschikken over websites die naar jouw website kunnen verwijzen een een goede domeinwaarde toevoegen. Het is namelijk gevaarlijk om dit zelf te gaan doen. Er zijn namelijk ook veel onbetrouwbare websites met een hoge spam score. Deze zorgen ervoor dat je website zelfs verder naar beneden kan gaan. Tevens loop je dan ook het risico op een penalty van Google wat tot verwijdering kan leiden als dit te vaak gebeurd. Het is dus in alle gevallen verstandig om een ervaren SEO marketeer hierop te zetten. Zij weten precies waar ze mee bezig zijn en vermijden dit risico. Het is een vorm van marketing die je inzet voor een langere tijd. Dit om zo die goede positie in de zoekmachine ook te kunnen behouden.

Waarom linkbuilden een effectieve methode is

Linkbuilden is al jarenlang een effectieve methode om je website op een hogere positie in de zoekmachine te krijgen. Naast het schrijven van goede blogs moet ook de website goed in orde zijn. Het team van Digital News Group gaat dus ook aan de slag met het optimaliseren van de website voor de zoekmachine. Op die manier werken de aanbevelingen die geschreven worden het beste. Ook houden zij goed in de gaten of er geen dode links tussenstaan. Het is belangrijk om deze dan zo snel mogelijk te verwijderen. Wanneer je dit niet doet kan het de domeinwaarde naar beneden halen en heb je al het werk voor niets gedaan.

Dit zijn de resultaten die je kunt bereiken

Door het gebruik van de juiste ankerteksten kun je op een bepaalde zoekterm beter gevonden worden. Deze ankerteksten geef je mee bij het plaatsen van jouw link op een website, maar je kunt ze ook meegeven aan teksten in een blog. Het plaatsen van een gastblog op domein met goede waardes is een van de meest effectieve manier om hoger in de zoekmachine te komen. Ook kun je deze teksten meegeven aan afbeeldingen en video’s zodat je visueel ook gevonden kunt worden. Tevens zorgt het niet alleen voor meer bezoekers, maar ook raken de mensen meer bij jouw bedrijf betrokken. Dit wordt ook wel branding genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *