Een Raspberry Pi is een minicomputer. De grootte hiervan is ongeveer net zo groot als een bankpasje of een creditcard, waardoor het heel gemakkelijk mee te nemen is. In een Raspberry Pi zitten alle belangrijke componenten, zoals benodigde aansluitingen en een ARM-processor. Dit heeft een computer allemaal nodig, en het zit ook allemaal in een klein printplaatje. De website SOS Solutions heeft hier een hele selectie van. Ook vind je op deze website nog wat meer informatie en extra benodigdheden die je kan gebruiken voor jouw eigen Raspberry Pi.

Hoe is het ontstaan?

De Raspberry Pi is als eerste ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge. Het was de bedoeling dat het meer zou helpen bij educatieve doeleinden, dus voornamelijk voor studies. De eerste Raspberry Pi werd geproduceerd in 2012 en het is een single board computer die is gebaseerd op de al eerder genoemde ARM-processor. Deze wordt tegen de minimale prijs verkocht en vervaardigd. Sinds 2012 zijn er veel verschillende versies bijgekomen en ook wordt er nog steeds gewerkt aan verschillende modellen.

Wat is er met een Raspberry Pi allemaal mogelijk?

Zoals al gezegd, zijn er veel verschillende versies. De hardware hiervan lijkt op de open structuur van een IBM Personal Computer. Dit komt doordat er een GPIO-bus in zit, wat staat voor General Purpose Input/Output, wat wil zeggen dat er verschillende poorten aanwezig zijn om daar kabels in te doen die een USB-aansluiting hebben. Op het internet is er ook een hoop te vinden over wat je er zelf nog meer mee kunt doen.

Welke worden het meeste gebruikt en waarvoor?

Het model dat het goedkoopste en het kleinste is, is Raspberry Zero en daarmee het voordeligste om mee te beginnen. Verder zijn de Raspberry Pi 2B en 3 het meest verkocht en gebruikt. Deze zijn in 2015 en in 2016 geproduceerd, en kan je niet alleen gebruiken voor educatieve doeleinden, maar ook voor een desktopcomputer die je kan gebruiken voor dingen op kantoor, of als mediacenter om films en series mee te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *