Het is bij video marketing belangrijk dat er wordt gekeken naar het promoten van merken, producten en of diensten door gebruik van video. Eigenlijk gaat het dus over elke video die voor een organisatie wordt gemaakt en online ingezet zal worden. Video marketing een middel die je in kan zetten om de groei van je bedrijf te realiseren. Dit communicatiemiddel zou voor jouw bedrijf de juiste strategie kunnen zijn.

De voordelen van video marketing

Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden maar de combinatie van beeld en woord in natuurlijk nog veel sterker. Deze combinatie van beeld, tekst en geluid versterkt niet alleen de boodschap die je wil overbrengen maar kan ook juist de zwakkere kanten van de andere onderdelen laten wegvallen. Zo kan je bijvoorbeeld iemand veel gemakkelijker laten zien hoe je een bepaalde dans doet dan dat je dit stap voor stap zou moeten uitleggen.

Wanneer je mensen kan laten zien hoe je producten worden gebruikt of deze zien bewegen in maakt dit het product natuurlijk een stuk tastbaarder wat er weer voor zorgt dat er sneller zal worden overgaan tot een aankoop. Waar de ene persoon misschien liever een video kijkt dan dat hij teksten leest zal weer een ander graag liever luisteren. Door te variëren in hoe je deze boodschap aanbiedt bij je potentiële klanten kan je een zo breed mogelijk publiek bereiken. 

Ook brengt video marketing nieuwe advertentiemogelijkheden met zich mee omdat het op andere sites gebruikt kan worden ten opzichte van tekstuele en of statische advertenties. Zo is adverteren op Youtube via Google Adwords een voordehand liggende keuze. Ook is het een steeds populairdere vorm van adverteren waardoor steeds meer platformen zich hierop zullen richten.Ook kan je videomarketing gebruiken om de band met je huidige bezoekers te verbeteren. Zo kan je ze vaak langer op de website houden door ze video aan te bieden. Daarnaast zullen mensen ook sneller geneigd zijn om een video te delen dan een stuk platte tekst. Zo kan je een dergelijke videoproductie dus goed gebruiken om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *