Je krijgt te maken met het huurrecht wanneer je een pand huurt of verhuurt. De huurder en verhuurder tekenen een overeenkomst waarbij beide partijen bepaalde rechten en verplichtingen krijgen. In sommige gevallen worden rechten overschreden of verplichtingen nagelaten. Op zo’n moment is het verstandig een huurrecht advocaat Amsterdam in te schakelen. Wat kan deze advocaat betekenen voor de huurder of verhuurder?

De huurrecht advocaat Amsterdam voor de verhuurder

Een huurder heeft huurrecht bescherming, waardoor jij als verhuurder hem of haar niet zomaar het pand uit kunt zetten. Er zijn wel een aantal situaties waarbij dit wel mogelijk is. Stel bijvoorbeeld dat een huurder voor veel overlast zorgt of zijn huur niet of te laat betaalt. In zo’n geval mag je het huurcontract opzeggen. Ook als je een nieuwe, maar redelijke, huurovereenkomst aanbiedt en de huurder weigert te tekenen, zal de huurbescherming niet van kracht zijn. Als je geen geldige reden hebt om het contract op te zeggen of de huurder trekt de reden in twijfel, dan kan de huurder bezwaar indienen. Op zo’n moment kun je het beste een advocaat inschakelen.

De huurrecht advocaat Amsterdam voor de huurder

Als huurder ben je verplicht op tijd de huur te betalen en zelf kleine reparaties uit te voeren. Tegelijkertijd heb je recht op huurbescherming. Als de verhuurder jou om een ongeldige reden het huis uit wilt zetten, kun je dit dus aanvechten. Ook heb je recht op woonplezier. Zo heeft de verhuurder geen recht om zomaar jouw woning binnen te wandelen. Tevens heeft de verhuurder de verplichting groter onderhoud te verrichten, zodat je prettig kunt wonen. Houdt de verhuurder zich niet aan zijn verplichtingen? Een huurrecht advocaat kan je helpen je gelijk te behalen.

Voorkom problemen

Het is fijn als problemen voorkomen kunnen worden. Daarom is het verstandig een huurrecht advocaat in te schakelen bij het opstellen of doorlezen van het contract. Zo hebben beide partijen een duidelijk beeld van hun rechten en verplichtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *