Wat kan een accountant voor jou betekenen

Wil je een accountant in Genemuiden of een accountant in Zwolle inschakelen? En ben je benieuwd naar wat een accountant allemaal voor je kan betekenen. Het werk van een goede accountant gaat namelijk verder dan accountancy alleen. In dit blog lees je er meer over. 

Inzicht in cijfers en verder

Een accountant geeft jou als ondernemer inzicht in cijfers. Met deze cijfers kunt u als ondernemer terugkijken, maar belangrijker nog. Je kunt hiermee als ondernemer keuze maken voor de toekomst. Door te kijken naar de cijfers en beslissingen hierop te baseren, zorgt u ervoor dat u uw onderneming toekomstbestendig maakt. De juiste cijfers boven tafel krijgen realiseert een accountant door uw financiële administratie goed in te richten met bijvoorbeeld een goed online boekhoudprogramma. Het samenstellen, beoordelen en controleren van de jaarrekeningen is ook een belangrijk onderdeel van jouw financiële verantwoording en dit neemt een accountant voor zijn rekening.

Fiscaal en juridisch

Maar de dienstverlening van een goede accountant gaat verder dan dat. Want hoe zorgt u er als ondernemer voor dat uw bedrijf een goed resultaat behaald? De wetten en regels veranderen continu en zijn bijna niet meer bij te houden. Een accountant helpt daarbij met gedegen fiscaal advies. Maar ook juridisch gezien kan een accountant een goede bijdrage leveren aan uw organisatie. Als u startend ondernemer bent, kan een accountant u helpen bij de keuze van een rechtsvorm. Maar een accountant kan ook helpen bij het opstellen van verschillende soorten voorwaarden, zoals de algemene voorwaarden of leveringsvoorwaarden. Een accountant kan dus heel veel voor jouw organisatie betekenen en dit gaat verder dan de financiële kant van uw organisatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *