Iedereen is bekend met de term marketing, maar weinig mensen weten wat marketing echt is. Onder marketing kan je verstaan: het bezighouden met het overbrengen van de waarde van een merk, dient of product aan de markt. Het doel hiervan is zo veel mogelijk producten en diensten verkopen. Je kunt marketingactiviteiten op verschillende manieren en voor verschillende dingen inzetten. Denk aan het vergroten van je naamsbekendheid, een goed imago opbouwen of je doelgroep aanzetten tot acties. Marketing is heel breed en binnen marketing vallen een hoop verschillende activiteiten en functies. Het is goed om te weten wat je allemaal kunt doen.

Marketing voor bedrijven

De ouderwetse marketingmanier van mensen benaderen is mond tot mond reclame waarbij klanten hun ervaringen delen met potentiële nieuwe klanten. Tegenwoordig, met het internet constant om ons heen, kunnen we onder marketing voor bedrijven nog veel meer verstaan:

  • Direct marketing;
  • Social media marketing;
  • E-mailmarketing;
  • Affiliatemarketing;
  • Online marketing.

De nieuwe marketing

Tegenwoordig hebben we te maken met nieuwe marketing. Het heeft te maken met de online wereld. We hebben steeds meer te maken met functies zoals een SEO consultant die je website zodanig optimaliseert dat je goed gevonden wordt in zoekmachines. Denk ook aan influencer marketing waarbij mensen met een groot bereik worden ingezet om jouw product of dienst te promoten aan je doelgroep. Het is één van de populairste manieren tegenwoordig om te promoten en marketing in te zetten.

Het doel van marketing

Ondanks alle verschillende activiteiten is het doel altijd hetzelfde. We willen allemaal tevreden klanten. Bij marketing draait dan ook alles om tevreden klanten. Je luistert naar je doelgroep, feedback van je doelgroep is enorm belangrijk. Wat vinden ze goed, waar reageren niet op en wat kan er beter? Door je doelgroep constant mee te nemen in beslissingen zorg je voor nog meer omzet en een groter klantenbestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *