Opzoek naar een hondenriem voor jouw hond? Door het grote assortiment bij verschillende bedrijven is het soms moeilijk om een keuze te maken welke riem geschikt is voor jouw hond. Er moet bijvoorbeeld gekeken worden naar de kleur, het materiaal, de kwaliteit en nog veel meer. Er zijn veel dingen waarop je moet letten bij de aanschaf van een hondenriem, willekeurig kiezen naar de mooiste is vaak een slechte keuze.

Stijging in hondenriemen verkoop

Mede dankzij de corona crisis hebben veel huishoudens de keuze gemaakt om een klein of groot hondje in huis te nemen. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat er veel mensen met ze alle en hun honden naar het strand gaan, omdat er niets anders te doen is. Niet-essentiële winkels, de horeca en de dienstsector zijn namelijk gesloten. Bij een hondje hoort natuurlijk een hondenriem. Hieronder is een overzicht gemaakt van alle soorten hondenriemen met daarnaast wat enkele voordelen erbij zodat jij de beste keuze kunt maken.

Leren hondenriem

Een leren hondenriem is een goede keuze als je opzoek bent naar een sterke riem. Als je een hond hebt die best sterk is en vaak trekt dan is het verstandig om te kiezen voor een leren riem. Kijk dan wel of het leer gestikt of geniet is. Naast dat het een stevige riem is, heeft het ook nog de looks. Vaak straalt een leren hondenriem een mooie en robuuste uitstraling uit. Wel is het handig dat je de riem regelmatig insmeert met vet zodat je scheurtjes voorkomt.

Honden rollijn

Naast een leren hondenriem is er ook de uitrolbare rollijn. Ook wel bekend als de flexielijn. Deze wordt het meest gebruikt voor honden die speels zijn. Met een rollijn geef je de hond ook meer vrijheid door de lengte van de lijn, er zijn zelfs rollijnen tot wel 8 meter lang. Met een eenvoudige drukknop en een begrenzing kan je als baasje bepalen hoe lang de lijn is. Wanneer er bijvoorbeeld een auto aankomt wil je natuurlijk dat de lijn super kort is zodat je de hond dicht bij je kan houden.

Tip van de blog

Naast het zoeken van de juiste riem is een halsband ook super belangrijk. Het moet niet alleen mooi zijn, maar het moet ook lekker zitten voor de hond. Als je daarom een hond hebt die erg speels is en veel aan de lijn trekt, is een halsband niet ideaal. Een halsband die de nek van je hond omvat kan namelijk nekblessures veroorzaken. Een oplossing kan een tuig zijn. Ben jij dus opzoek naar een groot assortiment voor hondenriemen, halsbanden en tuigjes? Bekijk de website van Medpets en ontdek het assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *