Bij het maken van lange wandelingen is het belangrijk dat je de kinderwagen zo makkelijk mogelijk kunt verplaatsen. Veel mensen kiezen dan ook voor een lichter model, maar wel met voldoende opslagruimte. Daarnaast is het belangrijk dat de constructie stevig en solide is zodat je ook veilig op pad kunt gaan. Een bekend merk heeft vaak ook extra accessoires waardoor je kind het niet te koud of te warm heeft tijdens de wandelingen.

De beste kinderwagen uitzoeken

Uit de testen van de consumentenbond is gebleken dat de easywalker kinderwagen de beste koop, maar ook de beste uit de test is. Het is een geschikte kinderwagen voor kinderen van een leeftijd van 4 jaar of jonger. Bij gezinsuitbreiding is hij zelfs makkelijk uit te breiden tot een duowagen waardoor er geen 2 kinderwagens geduwd hoeven te worden. Zo kun je ook alleen op pad en ben je niet altijd afhankelijk van je partner. Daarnaast is er een kinderwagen voor ieder gezin te vinden door de vele kleuren die dit merk heeft. Ook loopt hij prettig want hij is zeker niet te zwaar om te duwen. Tevens is deze kinderwagen uit te breiden met een op maat gemaakte voetenzak. Zo heeft de baby het ook nooit koud aan de voeten en zijn schoenen niet altijd meer nodig. Op deze manier kan het dus ook als tijdelijk bed zakendoen.

Welke types kinderwagens zijn er op de markt?

De combiwagen is in Nederland de meeste bekende kinderwagen. Al deze modellen beschikken over een onderstel, wandelwageninzet en een reiswieg. Je hoeft dus niet altijd de volledige kinderwagen te gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je bij iemand op bezoek gaat. Daarnaast heb je dan ook nog de wandelwagen. Wanneer de baby zelfstandig kan zitten gebruik je deze. Vaak zijn ze vele malen lichter in gewicht waardoor je ook niet hard hoeft te duwen. Heb je behoefte aan een nog lichter model dan kies je natuurlijk voor de buggy. Echter heeft deze minder opbergruimte voor spullen waardoor hij vaak op kleine afstanden wordt ingezet. Als je meerdere kinderen hebt gekregen dan is de duowagen de beste oplossing. Beide kinderen kunnen veilig en makkelijk tegelijk worden geduwd. Uiteindelijk is het ook een kwestie van smaak waar mensen voor kiezen. Vaak worden zij verliefd op een bepaalde kleur of model. Echter moet het wel praktisch blijven.

Hoe zorg je voor een optimaal comfort voor de baby?

De meeste mensen kiezen voor een combiwagen als je echt voor comfort van de baby gaat. Wanneer de baby veel slaapt kun je de wagen thuis laten en hem met de wieg meenemen. Tot ongeveer 6 maanden kunnen ze comfortabel liggen in deze reiswieg. In de wagen kun je vaak de standen van de wieg bepalen. Zo kun je de perfecte houding vinden voor jouw baby. Op deze manier rust hij of zij voldoende uit waardoor het natuurlijk ook leuk blijft om met de baby op stap te gaan. Eventueel zou je dit kunnen uitbreiden met een voetensteun zodat hij of zij een staande houding aan kan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *