Böhler lasdraad

Je kunt niet ieder materiaal met hetzelfde soort lasdraad aan elkaar bevestigen tijdens het lassen, je moet rekening houden met het materiaal, de diameter en of de draad de lasstroom aan kan. Vaak is het als leek lastig om de goede lasdraad te kiezen, voor de producten die je aan elkaar moet lassen. Wat voor invloed heeft de dikte van de lasdraad op de las? We proberen in dit artikel de verschillende soorten Böhler lasdraad met je door te nemen en duidelijk te maken.

Wat is lasdraad eigenlijk? 

Ga je booglassen dan is het gebruik van Böhler lasdraad onmisbaar, de draad wordt bij de staalconstructie toegepast tijdens het lassen. De draad zorgt ervoor dat de twee materialen met elkaar verbonden kunnen worden. Door gebruik van de lasdraad ontstaat een zeer sterke verbinding. In veel gevallen wordt de draad toegepast bij MIG, MAG, TIG, OP en autogeenlassen. Lasdraad op rollen wordt gebruikt voor MIG, MAG en OP lassen, lasstaven gebruik je bij de overige twee technieken van lassen.

Böhler lasdraad

Verschillende diameters

In het assortiment van lastechniekrijnmond.nl zijn er verschillede diameters Böhler lasdraad verkrijgbaar, van het materiaal en de stroomsterkte hangt het af welke diameter je nodig hebt. Het komt er op neer hoe dikker de lasdraad is, hoe meer stroom je kunt gebruiken tijdens het lassen. Moet je een dunne plaat lassen, dan zal je met een dunnere diameter lasdraad voldoende hebben met de stroom die je gebruikt. Het gebruik van aluminium lasdraad kun je alleen gebruiken bij het lassen van aluminium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *