Er bestaan verschillende vormen van coaching. Een ieder die zich toegeeft aan een van deze vormen is zelfbewust bezig om zichzelf te verbeteren. Dit kan zowel op persoonlijk vlak als coaching in een zakelijk traject. Afhankelijk van je eigen doelen kan je dus verschillende soorten vormen van coaching kiezen om de groei door te maken die je wilt of die nodig is voor jouw beroep. Voor het gemak gaan we een aantal vormen van coaching bespreken.

Life coaching

Life coaching is er zowel voor de professional als de particulier. Wanneer je behoefte hebt aan een beetje begeleiding in je leven. Je leert werken aan zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement. Zeker wanneer je veel stress en druk ervaart is deze vorm van coaching ideaal om meer uit je leven te halen dan je op dit moment doet. Je leert te kijken naar eventuele belemmeringen in je leven en leert beter hoe je hier mee om kunt gaan. Met behulp van life coaching leer je zelfbewuster keuzes te maken.

Carrière coaching

Wil je groeien binnen jouw carrière? Denk hierbij aan een stap hogerop binnen je organisatie of juist een overstap. Met een van de coaches ga je aan de slag met het opstellen van je doelen. Op basis van IQ, EQ en BQ ga je hiermee aan de slag. Je gaat kijken naar je talenten, competenties en innerlijke drijfveren. Mede door een carrière coach weet je waar je aan toe bent en waar je naar toe moet groeien.

Groeien

Uiteindelijk is het doel van coaching om jou te laten groeien in de rol die je wellicht voor ogen hebt. Er zijn nog veel verschillende mogelijke vormen van coaching die zullen voldoen aan datgene wat jij zoekt om echt te groeien. Ben jij klaar voor de volgende stap in je leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *