Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Dit kun je eigenlijk niet voorkomen. Er ontstaan altijd wel weer nieuwe trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied waar je in mee moet gaan. Maar een organisatieontwikkeling kan nog best een impact hebben op de werknemers. Ben je benieuwd hoe je je werknemers mee kunt nemen in organisatieontwikkeling en hoe je dit tot een succes afrond? Lees dan snel verder!

Veranderen of ontwikkelen?

In principe komt ontwikkelen neer op veranderen. Alleen het woord ‘veranderen’ heeft een nare bijsmaak. Werknemers vinden het dan ook niet fijn om te horen als een werkgever de organisatie wilt gaan veranderen. Ze zijn net gewend aan de manier waarop het nu gaat en een verandering klinkt dan ook eng of onzeker. Want gaat dit helpen en wordt de werksituatie wel beter? Leg de werknemers dan ook uit dat het gaat om een organisatie ontwikkeling in plaats van een verandering.

Neem de werknemers mee

Hiernaast vinden werknemers het belangrijk om betrokken te worden bij alle processen. Helemaal als het gaat om het ontwikkelen van de organisatie. Neem de werknemers dan ook mee tijdens het gehele proces. Ook al kunnen ze zelf geen keuzes of beslissingen maken, houd ze in ieder geval op de hoogte en vertel wat de stand van zaken is. Zo weten de werknemers wat ze kunnen verwachten. Op deze manier voelt het eindresultaat ook niet meteen als een complete verrassing.

Geef het tijd

Aangezien organisatieontwikkeling best wat tijd in beslag gaat nemen, zul je ook je werknemers de tijd moeten geven om hierop te kunnen reageren. Hiermee bedoelen we dat er altijd ruimte is binnen de organisatie waar werknemers kunnen reageren op het voorstel en dat de input van de werknemers serieus wordt genomen. Geef hen ook de tijd om informatie even te verwerken en te accepteren. Groei gebeurt immers niet binnen een dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *